Simpel kycklinggryta



Denna kycklinggryta är simpel men väldigt smakrik, ingredienserna finns oftast hemma i kylen. Grytan går snabbt att tillaga och serveras bäst tillsammans med råris och ekologisk gelé.

Du behöver!

  • 2 kycklingfiléer

  • 1 gul lök

  • 1 singelvitlök

  • 1,5 dl grädde

  • 1 liten burk crème fraiche

  • 2 msk kycklingfond

  • 1 msk kinesisk soya

  • 2 matskedar ekologisk rödvinbärsgelé

  • 1 tsk sambal oelek

  • Råris

  • Salt & Peppar

Gör såhär!Finhacka löken och stek mjuk, pressa vitlöken.
Bryn samtidigt kycklingfiléerna så att de får fin färg, salta och peppra.
Dra sedan isär kycklingen med två gafflar så att du får strimlor.
Häll över lök och den strimlade kycklingen i en stekgryta.
Tillsätt grädde, crème fraiche, kycklingfond, soya, gelé och sambal oelek.
Blanda runt och koka upp, låt sedan småputtra på låg värme medan du kokar riset.

Smaka av grytan innan servering.

Kommentarer