Kycklingtacos med varm bönröra




En varm bönröra blev ett spännande inslag i den annars så traditionella tacosen!
Svarta bönor är väldigt nyttigt och mättande och blir ett väldigt bra tillbehör och komplement.
Jag serverade min kyckling och böntacos tillsammans med babyspenat, en mango salsa och gräddfil blandat med tacosås.

Snabbt, enkelt och mättande!

Du behöver! Till 4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 förpackning med svarta bönor 
  • 1 gul lök
  • 2 singelvitlök
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 röd chili
  • Chiliflakes
  • Salt & Peppar 

Gör såhär! 
Strimla och stek kycklingen, salta och peppra.
Hacka lök, vitlök och en urkärnad röd chili. Stek mjukt.
Låt bönorna rinna av och skölj sedan med vatten.
Mosa bönorna grovt och tillsätt sedan i stekpannan tillsammans med löken och chilin, tillsätt 2 msk tomatpuré. Blanda runt och strö över lite chiliflakes. Låt bönröran bli varm, sen är den klar.
Servera den strimlade kycklingen och bönröran i tacoskal tillsammans med fräscha tillbehör.
Förslagsvis babyspenat och mangosalsa.

Kommentarer