Kycklingwallenbergare utan panering



Smakrika wallenbergare gjorda på kycklingfärs, till detta mos på sötpotatis, gröna ärtor och skirat smör. Mycket gott!

Jag fyndade dessutom kycklingfärsen på 700 g för endast 40 kr då den hade sista förbrukningsdag idag. Bättre kunde det inte bli.
Det är faktiskt ganska roligt att gå i affären och improvisera dagens middag baserat på vilka varor som är nedsatta. Förutom att det är roligt bidrar jag dessutom till minskat matsvinn och sparar därmed på miljön.

Du behöver till ca 10-12 normalstora biffar

  • Ca 700 g kycklingfärs

  • 3 äggulor

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 singelvitlök

  • 1 normalstor rödlök

  • 1 dl finhackad persilja (det går bra med fryst)

  • Salt & Peppar

  • Smör att steka i

Du behöver till sötpotatismoset

  • 4-5 stora sötpotatis

  • ca 25 g Smör

  • ca 1 dl Mjölk

Gör såhär!Lägg kycklingfärsen i en stor bunke.
Hacka rödlöken fint och pressa vitlöken, ha i detta i kycklingfärsen.
Finhacka persiljan om du använder färsk (fryst är redan hackad) ha i detta i kycklingfärsen.
Salta & Peppra, tillsätt äggulorna och blanda runt.
Tillsätt sedan grädden lite i taget så att inte smeten blir för lös, det blir svårare att forma till biffar då.
Jag hade i alla 3 deciliter grädde, men det var på vippen att det klarade sig.
Uppskattningsvis kommer du behöva 2,5 dl grädde till smeten.
Forma sedan smeten till biffar och stek i smör på medelvärme.

Koka potatisen mjuk, mosa sedan till potatismos och tillsätt en skvätt mjölk, smör, salt och vitpeppar. Koka ärtorna lätt och skira smöret.

Klart att servera!

Biffarna som blir över fryser du in till en annan gång. 

Kommentarer