Kladdig glutenfri Citronpaj



En underbart fräsch och god citronpaj med mycket smak av citron!
Väldigt enkel att baka dessutom.
Pajen är glutenfri och kan göras laktosfri genom att byta ut smöret mot ett laktosfritt alternativ.

Du behöver till botten! 
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 60 g äkta smör 
  • 1 msk rörsocker 
  • 1 msk vatten 
Du behöver till fyllningen! 
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ dl grädde
  • saften från 2 stora ekologiska citroner

Gör såhär!
Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Knåda ihop ingredienserna till botten till en deg. Tryck sedan ut degen i en springform på 24 cm. Förgrädda i ugnen ca 6-7 minuter.
Ta ut botten och låt svalna medan du rör ihop fyllningen.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt vaniljpulver, grädde och saften från citronerna.
Blanda runt försiktigt.
Häll blandningen över botten, grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
Kolla till pajen så att den inte bränns vid.
När pajen är lite dallrig i mitten är den klar.
Låt svalna innan servering.

Servera med vispad grädde. 

Kommentarer