En underbart god juldessert med päronkompott, smulad pepparkaka samt vanilj och lingongrädde!
Päronen får koka med en skvätt pepparkakskrydda och lite rörsocker.
Pepparkakorna är ekologiska och i grädden har jag ekologiskt vanilj och lingonpulver.
Bättre än såhär kan det knappast bli.
Du behöver! Till 4 portioner
- 3 stora päron
- 0,5 dl rörsocker
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 0,5 dl vatten
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk ekologiskt lingonpulver
- vispgrädde
- Pepparkakor
Gör såhär!
Skala päronen och skär i kuber.
Lägg sedan i päronkuberna i en kastrull. Tillsätt vatten och rörsocker samt pepparkakskryddan.
Koka upp och sänk sedan värmen, låt päronen koka så att de blir mjuka.
När päronen mjuknat, blanda potatismjöl och med ca 3 msk vatten, häll sedan detta över kompotten och rör runt. Ställ kompotten åt sidan och låt svalna av.
Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver och lingonpulver.
Krossa pepparkakorna och lägg i botten på varje glas, ta sedan päronkompott och avsluta med vanilj och lingongrädden. Dekorera med en hel pepparkaka.
Servera!
Skala päronen och skär i kuber.
Lägg sedan i päronkuberna i en kastrull. Tillsätt vatten och rörsocker samt pepparkakskryddan.
Koka upp och sänk sedan värmen, låt päronen koka så att de blir mjuka.
När päronen mjuknat, blanda potatismjöl och med ca 3 msk vatten, häll sedan detta över kompotten och rör runt. Ställ kompotten åt sidan och låt svalna av.
Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver och lingonpulver.
Krossa pepparkakorna och lägg i botten på varje glas, ta sedan päronkompott och avsluta med vanilj och lingongrädden. Dekorera med en hel pepparkaka.
Servera!
Kommentarer
Skicka en kommentar