Juldessert med päronkompott

 

En underbart god juldessert med päronkompott, smulad pepparkaka samt vanilj och lingongrädde!
Päronen får koka med en skvätt pepparkakskrydda och lite rörsocker.
Pepparkakorna är ekologiska och i grädden har jag ekologiskt vanilj och lingonpulver.
Bättre än såhär kan det knappast bli.

Du behöver! Till 4 portioner 
  • 3 stora päron 
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 0,5 dl vatten 
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk ekologiskt lingonpulver
  • vispgrädde
  • Pepparkakor

Gör såhär!
Skala päronen och skär i kuber.
Lägg sedan i päronkuberna i en kastrull. Tillsätt vatten och rörsocker samt pepparkakskryddan.
Koka upp och sänk sedan värmen, låt päronen koka så att de blir mjuka.
När päronen mjuknat, blanda potatismjöl och med ca 3 msk vatten, häll sedan detta över kompotten och rör runt. Ställ kompotten åt sidan och låt svalna av.
Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver och lingonpulver.
Krossa pepparkakorna och lägg i botten på varje glas, ta sedan päronkompott och avsluta med vanilj och lingongrädden. Dekorera med en hel pepparkaka.

Servera!








Kommentarer