Köttfärslåda med inbakt ägg




Denna köttfärslåda är proteinrik och ger en bra mättnadskänsla!
Du tillagar den snabbt och maten räcker till ungefär 4 personer.
Här har jag uteslutit mejeriprodukter som ost och grädde för att spara på magen.
Jag mår allra bäst om jag äter så ren mat som möjligt och inte sådant som har genomgått någon form av process. Såklart är en mastig gratäng med både ost och grädde himmelskt gott, men det går att spara till helgen!

Du behöver! 
  • 500 g högrevsfärs 
  • 1 zucchini
  • 1 stor morot 
  • 1 liten purjolök 
  • 1 påse ekologisk babyspenat 
  • 6 st ekologiska ägg
  • Salt & Peppar
  • Chiliflakes
Gör såhär!
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula köttfärsen och stek färdig. Salta och peppra.
Skala zucchini och morot, riv sedan grovt.
Skölj purjolöken och hacka fint.
Fräs zucchini, morot och purjolök mjukt. Krydda med chiliflakes och lite peppar.
Tillsätt sedan babyspenaten och låt fräsa med tills den är mjuk.
Smörj en ugnsform på ca 25x30 cm och lägg köttfärsen i botten på formen.
Ha sedan på grönsaksblandningen över köttfärsen som ett täcke.
Forma sedan 6 st små gropar i köttfärs och grönsaksblandningen, knäck i ett ägg i varje grop.
Strö lite chiliflakes över varje ägg. Ställ mitt i ugnen ca 15 minuter.

Servera!

Kommentarer