Goda och enkla havrebollar med en lagom smak av saffran.
Saffran är gott, men i lagom mängd. Tar saffranen över blir det alldeles för bra för min smak.
Lagom är verkligen bäst.
Du behöver!
- 10 dl havregryn
- 250 g äkta rumsvarmt smör
- 5 msk varmt vatten
- 1,5 dl björksocker
- 2 påsar mald saffran
- 1 tsk vaniljpulver
- Ekologiskt blåbärspulver att dekorera med
- 400 g vit choklad att rulla bollarna i
Gör såhär!
Mixa havregrynen till mjöl i en matberedare. Häll över i en stor skål.
Skär smöret i kuber och ha i havremjölet, tillsätt 5 msk ljummet vatten, björksocker och saffran.
Knåda till en jämn och slät deg, forma sedan till bollar i valfri storlek.
Doppa i smält choklad och ställ på ett fat som får plats i kylen, strö sedan över blåbärspulver.
Förvaras i kylskåp.
Mixa havregrynen till mjöl i en matberedare. Häll över i en stor skål.
Skär smöret i kuber och ha i havremjölet, tillsätt 5 msk ljummet vatten, björksocker och saffran.
Knåda till en jämn och slät deg, forma sedan till bollar i valfri storlek.
Doppa i smält choklad och ställ på ett fat som får plats i kylen, strö sedan över blåbärspulver.
Förvaras i kylskåp.
Kommentarer
Skicka en kommentar