Saffransboll med vit choklad och blåbärssmul




Goda och enkla havrebollar med en lagom smak av saffran.
Saffran är gott, men i lagom mängd. Tar saffranen över blir det alldeles för bra för min smak.
Lagom är verkligen bäst.


Du behöver!
  • 10 dl havregryn 
  • 250 g äkta rumsvarmt smör
  • 5 msk varmt vatten 
  • 1,5 dl björksocker
  • 2 påsar mald saffran 
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Ekologiskt blåbärspulver att dekorera med
  • 400 g vit choklad att rulla bollarna i 


Gör såhär! 
Mixa havregrynen till mjöl i en matberedare. Häll över i en stor skål.
Skär smöret i kuber och ha i havremjölet, tillsätt 5 msk ljummet vatten, björksocker och saffran.
Knåda till en jämn och slät deg, forma sedan till bollar i valfri storlek.
Doppa i smält choklad och ställ på ett fat som får plats i kylen, strö sedan över blåbärspulver.
Förvaras i kylskåp.


Kommentarer