Mousse på hasselnötskräm



Detta är så ljuvligt gott så ni anar inte!
Hasselnötskräm är en mycket nyttigare variant av Nutella och så mycket godare om ni frågar mig!
En enkel och lyxig dessert som går att förbereda kvällen innan servering.

Du behöver!
  • ½ dl ovispad grädde
  • 1 ½ dl hasselnötskräm (jag använde mig av märket kung markatta)
  • 1 msk kakaonibs + en nypa till garnering
  • 2 dl vispad grädde
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • färska hallon

Gör såhär! 
Värm ½ dl ovispad grädde tillsammans med hasselnötskrämen på svag värme tills hasselnötskrämen blivit upplöst.
Ta sedan bort blandningen från plattan och låt svalna.
Vispa 2 dl grädde och ½ tsk vaniljpulver med elvisp, vispa tills grädden bildar små toppar.
Rör sedan ut den vispade grädden med den ihop blandade grädde och -hasselnötskrämen.
Tillsätt 1 msk kakaonibs och rör runt.
Ta fram serveringsglas och lägg några hallon i botten på vardera glas, häll sedan över mousse.
Låt moussen stelna i kylen minst 1 timme innan det är dags för servering. Precis innan servering, dekorera med fler hallon och kakaonibs.

Njut!

Kommentarer