Fryst glutenfri saffranskaka




En vit choklad och saffransmousse på mörk chokladbotten, rena himmelriket om ni frågar mig!
Kakan förvaras i frys vilket är perfekt för dig som vill förbereda adventsfikat i förväg.

Du behöver, till botten
  • 300 g mandelmassa 
  • 1 helt ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 msk kakao
Du behöver till moussen 
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 200 g vit choklad 
  • 2 äggulor
  • 0,5 g saffran 
Gör såhär! 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form på 24 cm med avtagbar kant.
Riv mandelmassan fint och blanda samman med ett helt ägg, två äggvitor samt kakao.
Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Ta sedan ut kakan och låt svalna.
Smält vit choklad över vattenbad, vispa grädden tillsammans med 1 tsk vaniljpulver.
Vispa ner en äggula i taget i den smälta vita chokladen, ha sedan i saffran och blanda runt.
Tillsätt sedan hälften av vaniljgrädden, blanda runt. Vänd sedan i resterande grädde i chokladblandningen, blanda runt och bre sedan ut chokladgrädden över den avsvalnade kakan i formen. Dekorera med ekologiskt blåbärspulver.
Täck med plastfolie och låt sedan stå i frysen minst 3 timmar.
Ta fram och låt tina minst 15 min innan servering. 

Förvaras i frys. 

Kommentarer