Citrondessert i glas



En len och god citrondessert med hasselnötter fick avrunda denna kvällen!
Citron i bakverk och desserter är verkligen himla fräscht och gott.
Många väljer att ha kaksmulor i botten på liknande desserter, helt onödigt tycker jag.
Att ha grovhackade hasselnötter i botten är mycket godare men framförallt nyttigare än kaksmulor.


Du behöver! Till 2 portioner
  • 3/4 dl skalade hasselnötter
  • Saften från 2 stora ekologiska citroner
  • 2 äggulor från ekologiska ägg
  • 3/4 dl rörsocker
  • vispad grädde
Gör såhär!
Grovhacka hasselnötterna och lägg i botten på två glas.
Pressa ut saften från två citroner i en kastrull.
Tillsätt socker och äggulorna.
Sjud under konstans omrörning tills du fått en tjock kräm.
Ta bort från plattan och tillsätt 25 g smör, låt smälta under omrörning.
Häll över krämen i glasen med hasselnötterna.
Ställ glasen i kylskåpet och låt stelna.

Servera med vispad grädde. 

Kommentarer