En len och god citrondessert med hasselnötter fick avrunda denna kvällen!
Citron i bakverk och desserter är verkligen himla fräscht och gott.
Många väljer att ha kaksmulor i botten på liknande desserter, helt onödigt tycker jag.
Att ha grovhackade hasselnötter i botten är mycket godare men framförallt nyttigare än kaksmulor.
Du behöver! Till 2 portioner
- 3/4 dl skalade hasselnötter
- Saften från 2 stora ekologiska citroner
- 2 äggulor från ekologiska ägg
- 3/4 dl rörsocker
- vispad grädde
Gör såhär!
Grovhacka hasselnötterna och lägg i botten på två glas.
Pressa ut saften från två citroner i en kastrull.
Tillsätt socker och äggulorna.
Sjud under konstans omrörning tills du fått en tjock kräm.
Ta bort från plattan och tillsätt 25 g smör, låt smälta under omrörning.
Häll över krämen i glasen med hasselnötterna.
Ställ glasen i kylskåpet och låt stelna.
Servera med vispad grädde.
Grovhacka hasselnötterna och lägg i botten på två glas.
Pressa ut saften från två citroner i en kastrull.
Tillsätt socker och äggulorna.
Sjud under konstans omrörning tills du fått en tjock kräm.
Ta bort från plattan och tillsätt 25 g smör, låt smälta under omrörning.
Häll över krämen i glasen med hasselnötterna.
Ställ glasen i kylskåpet och låt stelna.
Servera med vispad grädde.
Kommentarer
Skicka en kommentar