Glutenfri kokoskaka med äpple



En god kokos och äppelkaka som du snabbt bakar i långpanna.
Det är en förutsättning att du gillar kokos om du ska baka denna goda kaka.
Äpplet och kryddorna finns där, men kokosen spelar huvudkaraktären helt klart!
Serveras med lättvispad vaniljgrädde.

Du behöver!

  • 3 svenska äpplen

  • 5 ekologiska ägg

  • 2 dl rörsocker

  • 3/4 dl maizena majsstärkelse

  • 2 msk potatismjöl

  • 2 dl kokosflingor

  • 1 msk äkta kanel

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 2 ½ tsk bakpulver

  • ½ dl olivolja

Gör såhär! 
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och skär äpplena i tunna skivor.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, blanda sedan i äggblandningen försiktigt.
Tillsätt sedan olivoljan, blanda försiktigt.
Häll smeten i en långpanna på 20x30
Fördela äppelskivorna ovanpå och tryck ner lite grann i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

Vaniljgrädde, tillsätt 1 tsk vaniljpulver till 3 dl ovispad grädde.
Vispa tills det bildar små toppar.

Servera kakan sval.

Kommentarer