Saffran och apelsinmousse


Julens godaste och snabbaste dessert!

Du behöver! 
  • 2 dl vispad grädde
  • 0,5 g saffran 
  • 200 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kesella vanilj
  • saften från ½ ekologisk apelsin 

Gör såhär!
Vispa upp grädde och saffran.
Smält den vita chokladen över vattenbad. 
När chokladen smält, ta bort från vattenbadet och vispa i ägget i chokladen, vispa kraftigt!
Tillsätt sedan vaniljkesellan, vaniljpulver och saften från apelsinen.
Vill du ha kraftigare apelsinsmak river du ner skalet från den halva apelsinen också.
Rör runt.
Tillsätt sedan saffransgrädden, häll därefter upp i serveringsglas.
Låt stå i kylskåp minst 2 timmar innan servering.
Servera tillsammans med en klick grädde och riv mörk choklad över moussen.

Kommentarer