Glutenfria vaniljrutor med skogsbär!
En ganska kompakt kaka med god smak av vanilj.
Kanske lite väl kompakt i konsistensen och det beror garanterat på potatismjölet.
Glutenfria bakverk kan annars vara svåra att få goda om det inte är nötter iblandat, så att den är lite tung går absolut att ha överseende med.
Denna kaka är helt fri från nötter och kan även göras laktosfri genom att använda laktosfritt smör.
Du behöver till vaniljkakan
- 2 dl rörsocker
- 4 ägg
- 4 dl potatismjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 dl kallt vatten
Du behöver till vaniljtoppingen
- 150 g äkta smör
- 1 dl rörsocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 stora äggulor
Gör såhär!
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och rörsocker pösigt.
Blanda potatismjöl och bakpulver och vaniljpulver väl.Rör sedan ner de torra ingredienserna i äggsmeten växelvis med vattnet.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper med måtten 25x35
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Medan kakan gräddas, rör ihop vaniljtoppingen genom att smälta smöret, när smöret är smält tar du bort det från plattan och tillsätter övriga ingredienser under omrörning.
Fördela krämen över kakan när kakan svalnat av.
Dekorera kakan med färska bär.
Kommentarer
Skicka en kommentar