Värmande het gryta



Ikväll lagade jag en fantastiskt smakrik och enkel gryta!
Grytan har lite sting från både sambal oelek och chili, men den blev sådär lagom stark att kroppen blev alldeles varm. Perfekt i detta kalla ruskväder!
Grädden gör grytan len och den färska mangon är ett fräscht inslag.
Serveras med råris eller precis som den är!

Du behöver!
  • 2 stora sötpotatis
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 gul lök 
  • 1 röd chili
  • Några st sockerärtor
  • 1 färsk mogen mango
  • 5 dl grädde
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk mango chutney
  • curry 
  • Salt & peppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning (kung markatta) 
  • Ris till servering

Gör såhär! 
Hacka lök och kärna ur chilin som du sedan också hackar, strimla kycklingfiléen och lägg i en gryta.
Skala sötpotatisen och skär i jämnstora kuber, ha i grytan.
Salta & Peppra.
Tillsätt grädden och låt koka upp långsamt och koka sedan på svag värme.
Tillsätt sambal oelek, mango chutney och curry efter behag.
Tillsätt grönsaksbuljontärningen
Rör om och låt småputtra tills potatisen börjar bli mjuk, då tillsätter du den färska mangon skuren i kuber samt sockerärtorna.

Smaka av grytan, tillsätt mer av valfri krydda från receptet vid behov.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Servera!

Kommentarer