Ikväll bakade jag en glutenfri sockerkaka smaksatt med lite kakao.
Egentligen hade jag tänkt göra den marmorerad, likt en tigerkaka, men jag tog för mycket chokladsmet så det blev choklad av alltihop. Inte för att det gjorde så mycket, den smakade supergott oavsett. Imorgon får jag en middagsgäst som är glutenintolerant och då fikar vi på denna till kaffet!
Du behöver!
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 3/4 dl rismjöl
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 dl rörsocker
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm himalayasalt
- 1 dl mjölk
- 75 g smör
- 1 msk kakao
Gör såhär!
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en sockerkaksform av valfri sort, bröa med kokosflingor.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman alla torra ingredienser.
Smält smöret i en kastrull, ta bort från plattan och tillsätt mjölken så att den också blir varm.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten, tillsätt sedan smör och mjölkvätskan försiktigt.
Häll smeten i sockerkaksformen, grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.
Kolla med stickprov om kakan är färdig eller inte.
När kakan är klar, ta ut den och låt svalna av en stund i formen.
Njut.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en sockerkaksform av valfri sort, bröa med kokosflingor.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman alla torra ingredienser.
Smält smöret i en kastrull, ta bort från plattan och tillsätt mjölken så att den också blir varm.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten, tillsätt sedan smör och mjölkvätskan försiktigt.
Häll smeten i sockerkaksformen, grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.
Kolla med stickprov om kakan är färdig eller inte.
När kakan är klar, ta ut den och låt svalna av en stund i formen.
Njut.
Kommentarer
Skicka en kommentar