Bönspagetti och morotsbiffar




Underbart goda morotsbiffar som är enkla att göra!
Hemligheten bakom vegetariska biffar är kryddor och tålamod.
Ha inte för bråttom med att vända på biffarna när de ligger i stekpannan.
Stek dem i en ordentlig klick med smör och låt det bli en fin yta innan du vänder på biffen.
Jag höll på att skriva "vända på steken", men det kändes lite opassande i sammanhanget.
Jag valde att servera glutenfri bönpasta till mina biffar och en enkel campingsås.

Svårare än så här behöver det inte bli.

Du behöver till biffarna
  • 3 normalstora morötter
  • 1 gul lök
  • 2 ekologiska ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • chiliflakes
  • Salt & Peppar
Du behöver till campingsåsen 
  • 1 burk crème fraiche 
  • 1 dl sweet chili sauce 
Gör såhär! 
Riv morötterna fint. 
Finhacka löken och ha i morötter och lök i en skål.
Tillsätt ägg, ströbröd, potatismjöl samt kryddorna. 
Blanda runt och låt smeten vila sig ca 10 minuter.
Hetta upp ett stekjärn och tillsätt ordentligt med smör.
Forma smeten till biffar och stek tålmodigt biffarna på vardera sida. 
Koka bönpastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda ihop crème fraiche samt sweet chili sås och campingsåsen är färdig.

Servera!

Kommentarer