Nyttigare variant på saffransostkaka - Glutenfri!


Förvisso är det lill-lördag idag, men jag kände ändå att det passade bra med något nyttigare till kvällsgott! Denna variant på saffransostkaka passar lika bra som ett lyxigare mellanmål faktiskt.
Rejäl smak av saffran och de grovhackade mandlarna gör sig verkligen bra i ostkakan.
Serveras med raw-hallonsylt och vaniljgrädde.

Du behöver! Till saffransostkakan
  • 250 g naturell keso
  • 1 dl kesella vanilj 
  • 2 ekologiska ägg
  • 3 msk mandelmjöl 
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk björksocker
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk fiberhusk
  • 0,5 dl grovhackade mandlar
Du behöver till Raw-hallonsylt
  • 250 g hallon 
  • 1,5 msk raw agavesirap
  • 2 msk chiafrön

Gör såhär!
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en liten form på ca 10x15 cm med bakplåtspapper.
Blanda samman alla ingredienser till ostkakan och häll ner i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter.
Rör under tiden ihop hallonsylten genom att mosa hallonen och tillsätta raw agavesirap samt chiafrö.
Ställ kallt. Vispa 3 dl grädde ihop med 1 tsk vaniljpulver.
När ostkakan är klar tar du ut den ur ugnen och låt svalna innan servering. 

Tips!
Vill du ha mer höjd på ostkakan tar du bara en mindre form och ökar tiden i ugnen med ca 5 minuter.

Kommentarer