Snabb och god Mangomousse (vegansk)


En supersnabb och god mangomousse till Fredagsmyset!
Den är inte sockerfri, men det lilla socker där är i tror jag de flesta kan ha överseende med.
En fräsch dessert som passar bra efter en mäktigt middag.

Du behöver! 
  • 250 g mango (färsk eller fryst)
  • 1 burk (400 ml) med kokosgrädde (bara det hårda, vita)
  • ½ tsk + en nypa vaniljpulver
  • 2 tsk florsocker
Gör såhär!
Ställ burken med kokosgrädde i frysen, drygt 20 minuter. 
Om du använder färsk mango, skär i kuber. Använder du fryst mango, låt denna ligga framme under tiden som kokosgrädden är i frysen.
Mixa mangon och en nypa vaniljpulver till en puré.
Ta ur kokosgrädden ur frysen och gröp ut det vita, hårda.
Vispa detta omedelbart tillsammans med ½ tsk vaniljpulver och 2 tsk florsocker i en skål. Vispa inte kokosgrädden för länge, det räcker att vispa tills du kan vända upp och ner på skålen utan att grädden ramlar ut.
Blanda sedan försiktigt ner 2/3 av mangopurén i kokosgrädden, häll upp i serveringsglas/skålar.
Toppa moussen med den sparade mangopurén.
Ställ i kylen drygt 1 timme innan servering. 

Klart!


Kommentarer