Spansk Omelett


Idag gjorde jag en spansk omelett till kvällsmat! Så himla gott och enkelt.
Det tog lite lång tid i ugnen dock, jag tog en för djup form så omeletten fick vara inne längre än jag först trodde.

Du behöver! 
  • 400 g sötpotatis
  • 2 pkt ekologisk bacon
  • 6 ekologiska ägg
  • 1 ekologisk röd paprika
  • 1 ekologisk gul paprika
  • 1 liten ekologisk purjolök
  • 150 g riven ost
  • 1 msk persilja (fryst går bra)
  • peppar & chiliflakes
Gör såhär!
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och koka sötpotatisen mjuk.
Skär paprikan och purjolöken i ringar, bryn i stekpanna några minuter. Ställ åt sidan.
Skär baconet i strimlor, stek sedan så att det nästan blir knaprigt. Ställ åt sidan.
När potatisen blivit mjuk, skär dessa i skivor.
Smörj en ugnsform med olivolja (eller annat fett) lägg den skivade potatisen i botten.
Blanda samman ägg och riven ost.
Ha sedan i paprika, purjolök och bacon i äggblandningen, blanda och häll sedan över potatisen.
Ställ mitt i ugnen ca 35-40 minuter.
När omeletten stelnat till och fått fin färg är den klar.
Tänk på att tiden i ugnen ökar om du har en mindre, djupare ugnsform.

Kommentarer