Idag gjorde jag en spansk omelett till kvällsmat! Så himla gott och enkelt.
Det tog lite lång tid i ugnen dock, jag tog en för djup form så omeletten fick vara inne längre än jag först trodde.
Du behöver!
- 400 g sötpotatis
- 2 pkt ekologisk bacon
- 6 ekologiska ägg
- 1 ekologisk röd paprika
- 1 ekologisk gul paprika
- 1 liten ekologisk purjolök
- 150 g riven ost
- 1 msk persilja (fryst går bra)
- peppar & chiliflakes
Gör såhär!
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och koka sötpotatisen mjuk.
Skär paprikan och purjolöken i ringar, bryn i stekpanna några minuter. Ställ åt sidan.
Skär baconet i strimlor, stek sedan så att det nästan blir knaprigt. Ställ åt sidan.
När potatisen blivit mjuk, skär dessa i skivor.
Smörj en ugnsform med olivolja (eller annat fett) lägg den skivade potatisen i botten.
Blanda samman ägg och riven ost.
Ha sedan i paprika, purjolök och bacon i äggblandningen, blanda och häll sedan över potatisen.
Ställ mitt i ugnen ca 35-40 minuter.
När omeletten stelnat till och fått fin färg är den klar.
Tänk på att tiden i ugnen ökar om du har en mindre, djupare ugnsform.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och koka sötpotatisen mjuk.
Skär paprikan och purjolöken i ringar, bryn i stekpanna några minuter. Ställ åt sidan.
Skär baconet i strimlor, stek sedan så att det nästan blir knaprigt. Ställ åt sidan.
När potatisen blivit mjuk, skär dessa i skivor.
Smörj en ugnsform med olivolja (eller annat fett) lägg den skivade potatisen i botten.
Blanda samman ägg och riven ost.
Ha sedan i paprika, purjolök och bacon i äggblandningen, blanda och häll sedan över potatisen.
Ställ mitt i ugnen ca 35-40 minuter.
När omeletten stelnat till och fått fin färg är den klar.
Tänk på att tiden i ugnen ökar om du har en mindre, djupare ugnsform.
Kommentarer
Skicka en kommentar