Dubbla havreflarn med pistagekräm


Ikväll blev det något så traditionellt som dubbla havreflarn med en ny touch av pistagekräm.
Pistagenötter är ju bara så himmelskt gott och blev riktigt bra som kräm.

Du behöver till havreflarnen (Ca 12 st)
  • 1 dl havremjöl
  • 2 dl havregryn
  • 75 g smör
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk raw agavesirap
  • 2 msk mjölk 
Du behöver till pistagekrämen
  • 50 g osaltade pistagenötter
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl sukrin melis
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 äggula
Du behöver till dekoration 
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g vit choklad
Gör såhär!
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret till havreflarnen. När smöret smält, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop.
Klicka ut smeten på plåten, forma till tunna plättar. Tänk på att smeten kan flyta ut så ha lagom avstånd.
Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter. Lår svalna av.
Mixa pistagenötterna i en matberedare så att det blir fina smulor.
Vispa samman det rumsvarma smöret och sukrin melis.
Tillsätt pistagesmulorna, vaniljpulver samt äggulan till smörvispet.
Rör ihop till en kräm.
Bre sedan på pistagekrämen på undersidan av ett havreflarn, sätt sedan ihop med ett annat flarn utan kräm. Fortsätt sedan så tills flarnen/krämen är slut.
Dekorera de dubbla havreflarnen genom att ringla över smält choklad. 

Kommentarer