När det inte går att bestämma sig för om man vill ha kladdkaka eller pepparkakor, då får det bli en pepparkaks-kladdkaka med vit choklad! Glutenfri dessutom.
Du behöver!
- 250 g vit choklad
- 200 g äkta smör
- 3 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl rörsocker
- 2 msk pepparkakskrydda
Gör såhär!
Sätt ugnen på 160 grader varmluft (annars 175)
Smörj och bröa en form med avtagbar kant, jag bröade med riven kokos.
Smält smöret, ta sedan bort från plattan. Bryt chokladen i bitar och tillsätt i det smälta smöret.
Låt chokladen smälta, rör runt. Tillsätt sedan pepparkakskrydda och rörsocker, blanda runt.
Tillsätt mandelmjölet, blanda runt.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och blanda ut varje ägg innan du tillsätter nästa.
Häll smeten i formen, grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Kladdkakan ska vara lös i mitten när du tar ut den ur ugnen.
Låt svalna av, ställ sedan i kylen minst 2 timmar innan servering.
Sätt ugnen på 160 grader varmluft (annars 175)
Smörj och bröa en form med avtagbar kant, jag bröade med riven kokos.
Smält smöret, ta sedan bort från plattan. Bryt chokladen i bitar och tillsätt i det smälta smöret.
Låt chokladen smälta, rör runt. Tillsätt sedan pepparkakskrydda och rörsocker, blanda runt.
Tillsätt mandelmjölet, blanda runt.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och blanda ut varje ägg innan du tillsätter nästa.
Häll smeten i formen, grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Kladdkakan ska vara lös i mitten när du tar ut den ur ugnen.
Låt svalna av, ställ sedan i kylen minst 2 timmar innan servering.
Servera med vispad grädde och granatäpplekärnor.
Kommentarer
Skicka en kommentar