Saffranskompott med vaniljglass


Ännu en fantastiskt god efterrätt att servera i jul!
Röda, svenska juläpple som får koka ihop med en påse saffran till en ljuvlig kompott.
Servera kompotten med vaniljglass och middagsbjudningen är komplett.
Desserten är snabb och enkel att tillaga då kompotten inte behöver koka alls länge innan den är klar.
Receptet räcker till fyra portioner.

Du behöver!
  • 6 st röda juläpple 
  • 2,5 dl vatten 
  • 2 msk rörsocker
  • 0,5 g malen saffran 
  • 1 msk potatismjöl + 1 dl vatten 
  • Äkta vaniljglass
Gör såhär!
Skala och skiva äpplena i lagom tunna skivor.
Lägg äppelskivorna i en kastrull och tillsätt 2,5 dl vatten, rörsocker och saffran.
Låt koka upp och låt sedan koka några minuter på svag värme.
När äppelskivorna känns mjuka, blanda 1 msk potatismjöl i 1 dl vatten, rör ut potatismjölet i vatten och tillsätt sedan i kompotten under omrörning.
Kompotten kommer nu att tjocka och är klar för servering.

Servera kompotten ljummen tillsammans med äkta vaniljglass

Kommentarer