Idag är det pepparkakans dag!
Det firar jag genom att göra denna goda och superenkla pepparkaksmousse.
Pepparkaksmoussen är söt från den vita chokladen, men har också syrlighet från kesellan.
Du behöver! Till 4 portioner.
- 150 g vit choklad
- 2 dl vispad grädde
- 1,5 tsk pepparkakskrydda
- 1 dl vaniljkesella
- 1 ekologiskt ägg
Gör såhär!
Smält den vita chokladen över vattenbad.
Vispa under tiden upp grädde och pepparkakskrydda.
När chokladen har smält, häll över den i en bunke och låt svalna något.
Vispa upp ägget med en gaffel och blanda sedan i ägget i chokladen under kraftig omrörning.
Tillsätt sedan kesellan och blanda ut. Tillsätt den vispade grädden till sist.
Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylen minst 1,5 timme innan servering.
Smält den vita chokladen över vattenbad.
Vispa under tiden upp grädde och pepparkakskrydda.
När chokladen har smält, häll över den i en bunke och låt svalna något.
Vispa upp ägget med en gaffel och blanda sedan i ägget i chokladen under kraftig omrörning.
Tillsätt sedan kesellan och blanda ut. Tillsätt den vispade grädden till sist.
Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylen minst 1,5 timme innan servering.
Dekorera med granatäpplekärnor
Kommentarer
Skicka en kommentar