Oj oj oj så god denna cheesecake är!
Den är mäktig så det behövs bara en liten bit, en klick lättvispad grädde till hade nog inte varit fel!
Cheesecake är en bra dessert på så vis att den går att förbereda och räcker till många gäster!
Glöm bara inte bort att ta fram den ca 30 minuter innan den ska serveras.
Du behöver!
- 100 g cornflakes
- 350 g hasselnötskräm (kung markatta)
- 400 g färskost
- 100 g mörk choklad
- 3 dl vispad grädde
- 2 dl frysta, smulade hallon
Gör såhär!
Smält chokladen över vattenbad.
Krossa cornflakesen och blanda samman med 150 g hasselnötskräm.
Tryck ut smeten i en form med avtagbar kant på ca 24 cm.
Vispa färskosten fluffig och tillsätt sedan 200 g hasselnötskräm, vispa samman.
Vispa sedan grädden och vänd ner i färskostblandningen, tillsätt den smälta chokladen.
Krossa de frysta hallonen (lägg i platspåse och slå mot hård yta) och blanda sedan ner smulet i smeten. Häll sedan smeten över botten och låt stå i frysen minst 4 timmar.
Servera med lättvispad grädde och hallon.
Smält chokladen över vattenbad.
Krossa cornflakesen och blanda samman med 150 g hasselnötskräm.
Tryck ut smeten i en form med avtagbar kant på ca 24 cm.
Vispa färskosten fluffig och tillsätt sedan 200 g hasselnötskräm, vispa samman.
Vispa sedan grädden och vänd ner i färskostblandningen, tillsätt den smälta chokladen.
Krossa de frysta hallonen (lägg i platspåse och slå mot hård yta) och blanda sedan ner smulet i smeten. Häll sedan smeten över botten och låt stå i frysen minst 4 timmar.
Servera med lättvispad grädde och hallon.
Kommentarer
Skicka en kommentar