Glutenfria cookies med chokladbitar och en lätt smak av saffran, det blir det till Luciafika idag!
Du behöver! Till 12 stora eller 24 små cookies
- 2 dl havremjöl
- 1 ½ dl rismjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 3/4 dl potatismjöl
- 1 tsk malda psylliumfrö
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl kokossocker
- ½ tsk vaniljpulver
- 0,5 g saffran
- 1 tsk salt
- 100 g naturell philadelphiaost
- 200 g smält smör
- 2 äggulor
- 100 g mörk choklad
Gör såhär!
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda sedan ner philadelphiaosten samt det smälta smöret.
Blanda sedan i en äggula i taget, blanda ut den första äggulan ordentligt innan du tillsätter nästa.
Hacka den mörka chokladen och ha i smeten, blanda runt och låt sedan smeten stå kallt ca 1 timme.
Sätt ugnen på 180 grader varmluft (vanlig ugn på 200)
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda sedan ner philadelphiaosten samt det smälta smöret.
Blanda sedan i en äggula i taget, blanda ut den första äggulan ordentligt innan du tillsätter nästa.
Hacka den mörka chokladen och ha i smeten, blanda runt och låt sedan smeten stå kallt ca 1 timme.
Sätt ugnen på 180 grader varmluft (vanlig ugn på 200)
Forma cookies i valfri storlek och lägg på plåten, smeten kommer inte att smälta ut så forma kakorna precis så som du vill ha dem efter gräddningen.
Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Låt svalna något och dekorera med smält vit choklad.
Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Låt svalna något och dekorera med smält vit choklad.
Förvara i plåtburk.
Kommentarer
Skicka en kommentar