Saffran och choklad cookies till Lucia


Glutenfria cookies med chokladbitar och en lätt smak av saffran, det blir det till Luciafika idag!

Du behöver! Till 12 stora eller 24 små cookies
  • 2 dl havremjöl
  • 1 ½ dl rismjöl 
  • 1 dl kokosmjöl 
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 tsk malda psylliumfrö 
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl kokossocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk salt
  • 100 g naturell philadelphiaost 
  • 200 g smält smör
  • 2 äggulor 
  • 100 g mörk choklad 
Gör såhär!
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda sedan ner philadelphiaosten samt det smälta smöret.
Blanda sedan i en äggula i taget, blanda ut den första äggulan ordentligt innan du tillsätter nästa.
Hacka den mörka chokladen och ha i smeten, blanda runt och låt sedan smeten stå kallt ca 1 timme.
Sätt ugnen på 180 grader varmluft (vanlig ugn på 200) 
Forma cookies i valfri storlek och lägg på plåten, smeten kommer inte att smälta ut så forma kakorna precis så som du vill ha dem efter gräddningen.
Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Låt svalna något och dekorera med smält vit choklad. 

Förvara i plåtburk. 


Kommentarer