Magisk vildsvinsgryta




Detta fick mina gäster avnjuta ikväll!
Idag har det varit en Söndag helt i min smak, mat och bak hela dagen lång.
Vildsvinet fick småputtra i grytan ca 4 timmar innan gästerna kom och köttet var så mört som det bara kunde bli. Vildsvinet har jag fått av pappa och är skjutet i trakten, mer ekologiskt och närproducerat kan det knappast bli.

Du behöver! 
  • Ca 500-600 g grytbitar av vildsvin 
  • 2 ekologiska röda paprikor 
  • 2 normalstora morötter
  • Valfri mängd små skogschampinjoner 
  • 2 paket ekologiskt bacon
  • 0,5 liter grädde
  • ca 0,5 dl syltlök
  • 2 buljongtärningar som passar till gryta
  • 0,5 msk kinesisk soya 
  • 2 msk svartvinbärsgelé 
  • 2 msk potatismjöl 
  • Råris
Gör såhär! 
Bryn grytbitarna i en stekgryta, salta och peppra lite varsamt.
När grytbitarna är brynta, häll på vatten så att det täcker alla grytbitar, tillsätt två buljongtärningar.
Låt småputtra under lock minst 2 timmar, gärna lite till.
När grytbitarna fått småkoka minst två timmar, stek baconet lagom knaprigt och smula sedan ner baconet i grytan. Finhacka morötter och paprika och tillsätt sedan i grytan.
Bryn skogschampinjonerna lite lät, tillsätt sedan champinjonerna i grytan.
Tillsätt sedan kinesisk soya och svartvinbärsgelé, rör runt.
Tillsätt grädden och låt småputtra ytterligare 30-40 minuter.
Smaka av grytan, tycker du att det är för lite smaker kan du tillsätta lite mer svartvinbärsgelé men även en matsked fond av något slag. Min gryta behövde ingen extra fond utan det smakade helt underbart efter att ha fått småputtra i ca 4 timmar totalt.
När det börjar närma sig servering, rör ut två matskedar potatismjöl i lite vatten och tillsätt i grytan för att den inte ska bli så tunn.

Serveras med kokt råris. 



Kommentarer