Naturligt glutenfria våfflor


Det åt jag till lunch idag!
En viss frasighet finns, annars är de rätt mjuka i konsistensen.
Helt klart godkända och lika enkla att slänga ihop som vilken våffelsmet som helst.

Du behöver!
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl rismjöl
  • 3/4 dl kokosmjöl 
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk malda psylliumfrö 
  • 3 ekologiska ägg
  • 4 dl mjölk 
  • 75 g äkta smör (smält)
Gör såhär! 
Blanda samman de torra ingredienserna, tillsätt sedan äggen och det smälta smöret.
Blanda runt.
Tillsätt sedan mjölken lite i taget och blanda samtidigt till en jämn smet.
Låt smeten stå och svälla 15-20 min.
Grädda våfflorna och servera med vispad grädde och ekologisk drottningsylt.

Kommentarer