Ännu en gudomlig saffranskaka med underbar hasselnöts-topping!
Kakan hade varit perfekt igår som adventsfika men såhär i jultider får det vara okej att äta go'fika varje dag 😁
Du behöver!
- 400 g mandelmassa
- 250 g hasselnötskräm (kung markatta)
- 0,5 g saffran
- 0,5 tsk äkta vaniljpulver
- 100 g äkta smör
- 4 ägg
- 1 tsk bakpulver
Gör såhär!
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med avtagbar kant på 24 cm, bröa med kokosflingor.
Smält smöret tillsammans med saffranet och vaniljpulvret, ställ åt sidan och låt svalna av medan du förbereder kakan.
Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
Dela äggen i två separata skålar.
Rör ihop mandelmassa, bakpulver, smör samt äggulorna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd sedan försiktigt ner den vispade äggvitan i smeten.
Häll smeten i den bröade formen, grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Låt sedan kakan svalna av i formen.
Smält hasselnötskrämen över vattenbad och bre sedan över kakan.
Låt sedan stå i kylskåp minst 45 minuter innan servering.
Servera med en klick vispad grädde!
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med avtagbar kant på 24 cm, bröa med kokosflingor.
Smält smöret tillsammans med saffranet och vaniljpulvret, ställ åt sidan och låt svalna av medan du förbereder kakan.
Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
Dela äggen i två separata skålar.
Rör ihop mandelmassa, bakpulver, smör samt äggulorna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd sedan försiktigt ner den vispade äggvitan i smeten.
Häll smeten i den bröade formen, grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Låt sedan kakan svalna av i formen.
Smält hasselnötskrämen över vattenbad och bre sedan över kakan.
Låt sedan stå i kylskåp minst 45 minuter innan servering.
Servera med en klick vispad grädde!
Kommentarer
Skicka en kommentar