Glutenfri rulltårta med saffran och vit choklad


En uppskattad och god rulltårta som gör sig allra bäst som bakelse med en klick rårörda hallon till.
Rulltårtan har en mild smak av saffran och en god smak av vit choklad.
De rårörda hallonen bryter av perfekt med sin syrlighet till den vita chokladens sötma.

Du behöver!
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 0,5 g saffran 
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 100 g vit choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
Gör såhär!
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda saffran, bakpulver och potatismjöl väl, vänd sedan ner detta i ägg och socker smeten.
Bre sedan ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda lite högre upp i ugnen 4-5 minuter, håll noga koll så att det inte bränns vid.
Ta sedan ut ur ugnen och ta bort kakan från den varma plåten.
Ta fram ett nytt bakplåtspapper och lägg detta på en sval yta, vänd sedan kakan upp och ner på det nya bakplåtspappret så att undersidan hamnar över.
Ta försiktigt bort det varma bakplåtspappret från kakan, låt sedan kakan svalna.
Smält under tiden chokladen över vattenbad, låt sedan svalna något.
Vispa grädden och vänd sedan ner den smälta chokladen i grädden.
Bre chokladsmeten på kakan och rulla ihop så att du får skarven undertill.
Låt stå kallt och svalna en stund.

Servera med rårörda hallon. 

Kommentarer