Detta är en underbart god och snabbfixad dessert som inte kräver alls många moment.
Desserten går att förbereda och innehåller få ingredienser vilket också gör den prisvärd.
Receptet räcker till 8 portioner.
Servera med vispad grädde eller äkta vaniljglass.
Du behöver!
- 8 st röda svenska juläpple
- 100 g mandelmassa
- 75 g rumsvarmt äkta smör
- 1,5 tsk pepparkakskrydda
- 3 dl vispad grädde
Gör såhär!
Skölj av äpplena och ta bort kärnhuset med en äppelpipa (eller liten kniv)
Lägg äpplena i en ungfast form.
Blanda samman smör, pepparkakskrydda och mandelmassan som du har rivit grovt på rivjärn.
Tryck sedan ner blandningen i äpplena.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Äpplena ska vara lite spruckna uppe vid toppen när de är klara.
Servera ljumna tillsammans med vispad grädde eller äkta vaniljglass.
Skölj av äpplena och ta bort kärnhuset med en äppelpipa (eller liten kniv)
Lägg äpplena i en ungfast form.
Blanda samman smör, pepparkakskrydda och mandelmassan som du har rivit grovt på rivjärn.
Tryck sedan ner blandningen i äpplena.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Äpplena ska vara lite spruckna uppe vid toppen när de är klara.
Servera ljumna tillsammans med vispad grädde eller äkta vaniljglass.
Kommentarer
Skicka en kommentar