Blåbärskompott med mascarponekräm


Nyårsafton idag och jag ser fram emot ett nytt år och vad det har att erbjuda!
Som alltid firar vi nyårsafton hemma med djuren.
Det har vi gjort i flera år nu och kommer få fortsätta göra så länge nyårsraketerna existerar.
Ikväll blir det bingolotto och till det måste vi ju ha en god dessert.
Blåbärskompott och mascarponekräm, enkelt och gott!

Du behöver! Till 2 portioner
  • 150 g blåbär
  • 2 msk rörsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft 
  • 1 ägg 
  • 100 g mascarponeost
  • 50 g vit choklad
  • ½ msk potatismjöl
  • 2-3 msk vatten
Gör såhär! 
Lägg blåbären i en kastrull, tillsätt 1 msk socker och citronsaften.
Låt koka ca 2-3 minuter, blanda sedan ut potatismjölet i 2-3 msk vatten, tillsätt sedan detta i kastrullen under omrörning så att kompotten tjocknar till lite.
Häll upp kompotten i portionsglas och ställ åt sidan.
Smält chokladen över vattenbad.
Separera äggvitan och äggulan, vispa äggvitan till ett hårt skum.
Vispa äggulan och 1 msk socker poröst.
Vispa mascarponeosten mjuk.
Rör sedan ner mascarponeosten i äggule-vispet. Tillsätt den vita chokladen och blanda runt.
Vänd sedan ner äggvitan.
Häll mascarponekrämen över blåbärskompotten och låt stå i kylskåp fram till servering.
Dekorera valfritt med ekologiskt blåbärspulver och/eller färska bär.

Kommentarer