Potatisplättar, ett favoriträtt sedan barndomen!
Det var det bästa jag visste när mamma gjorde potatisplättar på överbliven potatismos.
Då serverad med knaperstekt bacon och lingonsylt.
Nu är det nya tider, åtminstone för mig, och jag väljer att göra mina potatisplättar på sötpotatis! Dessutom är de helt veganska.
Du behöver! Till 4 portioner
- 1 kg sötpotatis
- 2 chiaägg (2 msk chiafrön, 6 msk vatten)
- 1 gul lök
- 1 msk persilja
- Salt & Peppar
- 4-5 msk olivolja
Gör såhär!
Blanda samman 2 msk chiafrön och 6 msk vatten i en skål, ställ i kylskåp och låt svälla.
Koka potatisen mjuk. Pressa sedan potatisen i potatispress eller med gaffel.
Finhacka löken, tillsätt lök och persilja i potatispresset. Tillsätt några matskedar olivolja.
Tillsätt chiaäggen.
Salta och peppra.
Rör om så att alla ingredienser blandas.
Stek gyllenbruna på varje sida, servera med valfri sallad eller grönsak.
Koka potatisen mjuk. Pressa sedan potatisen i potatispress eller med gaffel.
Finhacka löken, tillsätt lök och persilja i potatispresset. Tillsätt några matskedar olivolja.
Tillsätt chiaäggen.
Salta och peppra.
Rör om så att alla ingredienser blandas.
Stek gyllenbruna på varje sida, servera med valfri sallad eller grönsak.
Kommentarer
Skicka en kommentar