Veganska, glutenfria och supergoda! Tryfflarna har mycket smak av choklad, perfekt för oss chokladälskare! Några matskedar vegansk nougatkräm på det så är vi i himlen.
Du behöver!
- 1 förpackning kikärtor (230 g avrunna)
- 3 msk agavesirap
- 1 msk rörsocker
- 3 msk nougatkräm (se bild längre ner)
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 nypa Himalayasalt
- 75 g hackad mörk choklad
- 200 g mörk choklad att rulla i
- riven kokos till dekoration
Gör såhär!
Häll ut kikärtorna i ett durkslag, spola av med kallt vatten och låt rinna av.
Mixa sedan ihop kikärtor, agavesirap, rörsocker, nougatkräm, salt och vaniljpulver i en matberedare. Mixa till en slät smet.
Häll sedan över i en skål, tillsätt mandelmjöl och den hackade chokladen.
Forma till små bollar och låt sedan stå i frysen medan du smälter chokladen som de ska doppas i.
Häll ut kikärtorna i ett durkslag, spola av med kallt vatten och låt rinna av.
Mixa sedan ihop kikärtor, agavesirap, rörsocker, nougatkräm, salt och vaniljpulver i en matberedare. Mixa till en slät smet.
Häll sedan över i en skål, tillsätt mandelmjöl och den hackade chokladen.
Forma till små bollar och låt sedan stå i frysen medan du smälter chokladen som de ska doppas i.
Smält 200 g mörk choklad och doppa bollarna i, strö sedan direkt på riven kokos innan chokladen stelnar.
Förvaras i kylskåp.
Kommentarer
Skicka en kommentar