Veganska och glutenfria Cookie dough tryfflar



Veganska, glutenfria och supergoda! Tryfflarna har mycket smak av choklad, perfekt för oss chokladälskare! Några matskedar vegansk nougatkräm på det så är vi i himlen.

Du behöver! 
  • 1 förpackning kikärtor (230 g avrunna)
  • 3 msk agavesirap
  • 1 msk rörsocker
  • 3 msk nougatkräm (se bild längre ner)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 1 nypa Himalayasalt 
  • 75 g hackad mörk choklad 
  • 200 g mörk choklad att rulla i 
  • riven kokos till dekoration
Gör såhär!
Häll ut kikärtorna i ett durkslag, spola av med kallt vatten och låt rinna av.
Mixa sedan ihop kikärtor, agavesirap, rörsocker, nougatkräm, salt och vaniljpulver i en matberedare. Mixa till en slät smet.
Häll sedan över i en skål, tillsätt mandelmjöl och den hackade chokladen.
Forma till små bollar och låt sedan stå i frysen medan du smälter chokladen som de ska doppas i. 
Smält 200 g mörk choklad och doppa bollarna i, strö sedan direkt på riven kokos innan chokladen stelnar. 

Förvaras i kylskåp. 



Kommentarer