Fylld sötpotatis (veganskt)



Efter gårdagens sallad hade jag några sötpotatis kvar, och i skafferiet stod en förpackning med kikärtor, så det fick helt enkelt bli det till middag ikväll!
Sötpotatis är ju bara så himla gott, särskilt när den får gå en stund i ugnen.
Den smakar helt annorlunda då mot när den är kokt. Testa så ska du få se!

Du behöver! Till 4 portioner
  • 4 stora sötpotatisar
  • 1 förpackning med kikärtor (230 g avrunna)
  • paprikakrydda
  • salt & peppar
  • olivolja
  • valfri sallad som tillbehör
Gör såhär!
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj potatisen och nagga sedan med en gaffel.
När ugnen är varm, lägg potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt sedan stå i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
När potatisen börjar bli klara, skölj kikärtorna och låt rinna av.
Blanda sedan med lite olivolja och krydda med paprikakrydda, salt och peppar.
Stek sedan lite hastigt på hög värme i en stekpanna, ungefär 3-4 minuter, rör om hela tiden.
Ta sedan ut potatisen och dela på mitten (ha på dig grillvantar) gröp ur potatisen så att du bara har skalet kvar och lägg i en skål. Blanda den urgröpta potatisen med kikärtorna, lägg sedan tillbaka i skalet. Vill du, så riv lite ost (astrid och aporna) över och låt gå ytterliga några minuter i ugnen.
Annars är det färdigt för servering!

Servera med en fräsch sallad.

Kommentarer