Fredagsmys deluxe här hemma idag!
Bönpasta på sojabönor med en god avokadopesto, till det kikärtsbullar.
Veganskt från topp till tå!
Du behöver!
- 2 tetrapack med ekologiska kikärter
- 4 msk couscous
- 1 dl rismjöl
- 1 gul lök
- 7 msk ekologisk tacosås, medium stark
- 3 msk ketchup
- 1 tsk sambal oelek
- Salt & Peppar
- chiliflakes
- 1 avokado
- 1 handfull pinjenötter
- 1 handfull basilikablad
- 1 vitlök
- saften från ½ lime
- Bönpasta på sojabönor
Gör såhär!
Börja med peston.
Gröp ur avokadon och häll i en skål, tillsätt pinjenötter, basilika, hackad vitlök och lime.
Mixa med stavmixer tills det går ihop till en relativt slät massa.
Ställ i kylen.
Gröp ur avokadon och häll i en skål, tillsätt pinjenötter, basilika, hackad vitlök och lime.
Mixa med stavmixer tills det går ihop till en relativt slät massa.
Ställ i kylen.
Koka sedan couscousen enligt anvisningarna på förpackningen, ställ sedan åt sidan.
Spola kikärterna och låt rinna av. Häll sedan kikärterna i en matberedare.
Spola kikärterna och låt rinna av. Häll sedan kikärterna i en matberedare.
Mixa kikärterna grovt.
Hacka löken och tillsätt i matberedaren tillsammans med tacosås, ketchup, sambal oelek, chiliflakes, salt och peppar. Mixa bara precis så att alla ingredienser blandas. Klara för stekning!
Hacka löken och tillsätt i matberedaren tillsammans med tacosås, ketchup, sambal oelek, chiliflakes, salt och peppar. Mixa bara precis så att alla ingredienser blandas. Klara för stekning!
Koka bönpastan samtidigt som du formar kikärtssmeten till bollar som du steker i olivolja.
När pastan kokat klart, häll av vattnet och blanda sedan peston med bönpastan.
När pastan kokat klart, häll av vattnet och blanda sedan peston med bönpastan.
Servera!
Kommentarer
Skicka en kommentar