Vegansk Chiasemla



Detta var ju bara så gott! Lite nyttigare än den traditionella semlan, men lika goda smaker.
Jag är inte riktigt överens med den växtbaserade grädden ännu, så det fick bli vaniljsås från Oatly istället. Det gick precis lika bra om inte bättre. Mandelmassan gör du enkelt själv genom att blanda samman mandelmjöl och agavesirap.

Du behöver! 
  • 3 dl mandeldryck 
  • ½ dl chiafrö
  • 2 tsk kardemumma
  • Mandelmjöl 
  • Agavesirap
  • Oatly vaniljsås
Gör såhär! 
Vispa samman mandeldryck och chiafrön.
Krydda med kardemumma och låt stå i kylskåp minst 30 min.
Blanda mandelmjöl och agavesirap tills du får en jämn massa.
Uppskattningsvis 1 dl mandelmjöl och 2-3 msk agavesirap, börja med 2 msk och se om du behöver en msk agavesirap till. Låt massan vila i kylskåp.
Riv sedan mandelmassan på rivjärn och lägg i botten på en dessertskål, häll sedan chiapuddingen över och avsluta med Oatly vaniljsås.
Toppa puddingen med riven mandelmassa.




Kommentarer