Sötpotatissallad (vegansk)



Superenkel och näringsrik sallad som du kan göra mycket av!
Perfekt att ha färdig i kylen, fungerar även superbra i matlådan då den är lika god kall.

Du behöver! 
  • 500 g fryst broccoli
  • 600 g sötpotatis 
  • 1 påse ekologisk babyspenat
  • Ekologiska kikärtor (avrunnen vikt 230 g)
  • 1 handfull solroskärnor
  • 1 handfull pinjenötter
  • Salt & Peppar
  • Chiliflakes
  • olivolja
Gör såhär!
Starta ugnen på 250 grader. 
Skala och skär sötpotatisen i kuber, blanda med ca 2 msk olivolja.
Häll ut sötpotatisen i en braspanna.
Spola av kikärtorna och låt rinna av, blanda sedan ner i sötpotatisen.
Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
Koka under tiden broccolin enligt anvisningarna på förpackningen, ställ sedan åt sidan.
När potatisen och kikärtorna är rostade, låt svalna av någon minut.
Blanda sedan potatis, broccoli, kikärtor och babyspenat i en stor skål.
Toppa med solroskärnor och pinjenötter.
Servera!

Kommentarer