Chili sin carne (veganskt)



Idag blev det chili sin carne till middag.
Mycket gott och snabblagat, höll på att sluta i smärre chiliexplosion då jag var liite väl generös med kryddorna, men det ordnade upp sig. Jag fick ungefär dubbla receptet för att lugna ner explosionen.
Det finns gott om mat här hemma med andra ord, perfekt till veckans matlådor.

Du behöver!
  • 1 stor gul lök
  • 2 st vitlök 
  • 2 röda spetspaprikor
  • 1 zucchini 
  • 1 liten burk majs
  • 1 konserv vita bönor i tomatsås (organic)
  • 1 tetrapack med kindneybönor (ekologisk)
  • 2 konserver krossade tomater (saltå kvarn
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk cayenpeppar
  • Salt & Peppar
  • Olivolja
  • Chiliflakes
  • ev lite vatten 
Gör såhär!
Hacka lök, zucchini och paprika. Fräs mjukt i olivolja. 
Tillsätt bönor, krossade tomater och majsen. Tillsätt sedan alla kryddor. 
Låt sjuda på svag värme medans du kokar riset.
Smaka av, tillsätt eventuellt mer kryddor. 

Servera med råris. 

Kommentarer