Denna gratäng påminner väldigt mycket om den "vanliga" tacogratängen med köttfärs, det är svårt att tro att den är helt vegansk. Vill man övertala någon att vegansk mat smakar gott och är mättande så är det denna gratängen man ska bjuda på!
Du behöver!
- 4 st medelstora tortillabröd
- 1 gul lök
- 1 singelvitlök
- 1 röd paprika
- 1 burk krossade tomater
- 200 g majs (avrunnen vikt)
- 1 påse tacokrydda (spicemaster)
- Peppar
- 3 dl röda linser
- 3 dl vatten
- 1 liten burk Oatly iFraiche
- riven ost efter behag (Astrid & Aporna)
- 2 msk olivolja
- Valfri sallad
Gör såhär!Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs mjukt i en stekgryta i en skvätt olivolja.
Tillsätt sedan de krossade tomaterna, vatten, kryddor och röda linser.
Låt koka upp och koka tills linserna mjuknat. När linserna mjuknat, tillsätt iFraiche samt majsen.
Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs mjukt i en stekgryta i en skvätt olivolja.
Tillsätt sedan de krossade tomaterna, vatten, kryddor och röda linser.
Låt koka upp och koka tills linserna mjuknat. När linserna mjuknat, tillsätt iFraiche samt majsen.
Smörj en rund ugnsfast form med lite olivolja, lägg ett tortillabröd i botten, varva sedan tortillabröd och linsröra tills du har fyra lager. Avsluta med riven Astrid & Aporna ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera med valfri sallad och dressing
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera med valfri sallad och dressing
Kommentarer
Skicka en kommentar