Vegansk currygryta


Denna gryta, eller soppa ... Kalla det vad du vill, är riktigt god!
Den godaste veganska rätten jag tillagat hitintills faktiskt. Så värd att testa.

Du behöver! 
  • 1 gul lök
  • 1 stor sötpotatis (drygt 300-400 g)
  • 2 röda spetspaprikor
  • 1 färsk mango
  • sockerärter
  • 1 msk curry
  • ½ tsk sambal oelek 
  • 2 msk mango chutney 
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 ml kokosmjölk
  • ca 0,5 liter vatten
  • 1 dl röda linser
Gör såhär!
Finhacka löken och fräs mjuk i en stekgryta. Hacka paprikorna och tillsätt, fräs tills de mjuknat något.
Skala potatisen och skär i lagom stora kuber, tillsätt i stekgrytan och häll över 0,5 liter vatten, eventuellt mer om det inte täcker potatisen. Koka sedan mjuka tillsammans med 2 buljongtärningar.
Skölj under tiden av de röda linserna och koka enligt anvisningarna på paketen.
När potatisen mjuknat, sänk ner värmen ordentligt och tillsätt kokosmjölken, det ska inte koka!
Tillsätt sambal oelek, mango chutney och curry.
Smaka av grytan, tillsätt eventuellt mer kryddor.
Skär mangon i tärningar och tillsätt, ha även i de röda linserna som nu har kokat klart i en egen gryta.
Tillsätt till sist sockerärterna som bara precis ska bli lite varma.

Klart för servering! 

Kommentarer