Du behöver! Till chokladsåsen
- 1 dl kallt vatten
- 1 dl kakao
- 3/4 dl agavesirap
- 30 g mörk vegansk choklad
Du behöver! Till milkshaken
- 3 msk äkta jordnötssmör
- 1 dl havremjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
- 2,5 dl oatly vaniljglass
- hackade jordnötter till dekoration
Gör såhär!
Lägg milkshakeglaset i frysen så att det blir riktigt kallt.
Börja sedan med att koka chokladsåsen. Ha i vatten, kakao och agavesirap i en kastrull.
Koka upp under konstant omrörning, sänk sedan värmen och fortsätt röra om i kastrullen tills såsen tjocknat något. Ta bort från värmen och ha i den veganska chokladen. Rör om tills chokladen smält.
Såsen är nu klar och kan ställas åt sidan. Hacka jordnötterna som ska vara till dekoration på glaset, ställ åt sidan. Mixa sedan samman jordnötssmör, havremjölk och oatly vaniljglass i en blender till en milkshake. Ta fram glaset ur frysen och häll chokladsås på glasets insida, pensla sedan choklad på glasets ovansida och doppa glaset i de hackade jordnötterna. Häll sedan ner milkshaken i det dekorerade glaset, toppa med mer oatly vaniljglass och chokladsås.
Koka upp under konstant omrörning, sänk sedan värmen och fortsätt röra om i kastrullen tills såsen tjocknat något. Ta bort från värmen och ha i den veganska chokladen. Rör om tills chokladen smält.
Såsen är nu klar och kan ställas åt sidan. Hacka jordnötterna som ska vara till dekoration på glaset, ställ åt sidan. Mixa sedan samman jordnötssmör, havremjölk och oatly vaniljglass i en blender till en milkshake. Ta fram glaset ur frysen och häll chokladsås på glasets insida, pensla sedan choklad på glasets ovansida och doppa glaset i de hackade jordnötterna. Häll sedan ner milkshaken i det dekorerade glaset, toppa med mer oatly vaniljglass och chokladsås.
Servera direkt!
I samarbete med matsmart
Kommentarer
Skicka en kommentar