Vegansk spaghetti och k*ttfärssås


Idag fick det bli en hederlig k*ttfärssås på anammas vegofärs! Det blev så sjukt gott dessutom att även den mest inbitna köttätaren borde testa denna varianten. Denna blev mycket godare än någon köttfärssås jag någonsin gjort, vegan eller inte vegan. Jag har fortfarande en hel del grönkål liggandes i kylen, så det fick bli några nävar (händer på skånska) av det också och det blev ett spännande inslag.
Nu är det matkoma här hemma, bokstavligen. Jag påminner om att matsmart fortfarande har mycket pasta kvar i sortimentet till ett dunderpris, så in och handla och fyll på skafferiet. För att komma till matsmart klicka HÄR

Du behöver!
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika 
  • 1 handfull färsk grönkål
  • 500 g vegofärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2,5 dl Oatly havregrädde
  • Salt & Peppar
  • Oregano
  • Olivolja till stekning
  • Valfri pasta 
Gör såhär!
Skala och finhacka löken, fräs mjuk i stekgryta tillsammans med en skvätt olivolja. Hacka paprikan i mindre bitar, fräs tillsammans med löken. Pressa över vitlöksklyftorna. Häll i de krossade tomaterna och krydda med salt, peppar och oregano. Tillsätt vegofärsen och havregrädden, låt koka upp och småkoka sedan på låg värme medan du kokar pastan. 

Klart för servering!






I samarbete med Matsmart

Kommentarer