Mandelbollar doppade i mörk choklad


Det är svårt att tro att dessa enkla mandelbollar ska bli så otroligt goda som de faktiskt är när man bara läser receptet. Mandelbollarna är perfekt lagom söta och en aningens sega inuti, med ett litet hårt skal av choklad utanpå. Perfekta att ha i kylen när sötsuget flyger på! Av allt gott som finns att fika på kan jag nog räkna dessa mandelbollar till ett av de bättre alternativen till fikabordet. Mandelbollarna innehåller inget vitt raffinerat socker utan är sötade med dadlar och lite agavesirap. Den mörka chokladen som mandelbollarna är doppade i bidrar till en viss sockerhalt, men om du bara gör som jag och tar en mörk choklad känns sockermängden helt okej. Mandelbollarna förvarar du i kylen men går också att frysa. Jag kan passa på att tipsa er om att Matsmart just nu har både choklad och kokosolja i sortimentet till ett mycket förmånligt pris, du behöver både choklad och kokosolja till detta receptet. För att komma till matsmart klicka HÄR

Du behöver! Till ca 15 st mandelbollar
  • 3 dl oskalade sötmandlar 
  • 2 dl dadlar 
  • 4 msk smakneutral kokosolja
  • 2 msk agavesirap
  • en liten nypa himalayasalt 
  • Ca 150 g mörk choklad att doppa bollarna i 
Gör såhär!
Börja med att mixa sönder mandlarna i en matberedare. När detta är gjort tillsätter du dadlar, kokosolja, agavesirap och himalayasaltet. Mixa tills allting gått ihop sig till en massa. Forma 15 st bollar av smeten, ställ bollarna i frysen medan du smälter chokladen över ett vattenbad. När chokladen är smält, doppa bollarna i chokladen, låt sedan bollarna stelna i kylen ca 30 min före servering.
Förvara bollarna kallt! 






I samarbete med Matsmart

Kommentarer