Vegansk puztasoppa med grönkål



En vegansk variant på puztasoppa som dessutom är pimpad med färsk grönkål.
Grönkål är supermat och borde ätas mycket mer än vad det gör. Jag ska bli bättre på att använda grönkålen i min matlagning. Den passar faktiskt in i de flesta rätterna med sin goda smak.

Du behöver! Till 4 portioner
  • 500 g vegofärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 stora morötter
  • färsk grönkål (ca 150 g)
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk Oatly ifraiche
  • 1 tsk sambal oelek
  • Peppar och en nypa salt
Gör såhär!
Börja med att finhacka löken och fräs denna mjuk i en stekgryta. Hacka paprikan och fräs även denna mjuk tillsammans med löken. Riv morötterna och tillsätt i stekgrytan tillsammans med 1 liter vatten, buljongtärningarna och vegofärsen. Koka upp och sänk sedan värmen så att soppan småputtrar. Krydda med peppar och 1 tsk sambal oelek och en nypa salt. Låt soppan småputtra 10 minuter, tillsätt sedan oatly ifraiche och den färska grönkålen.

Klart för servering!

Kommentarer