Glutenfria och veganska jordnötsbollar



Minns ni att jag skrev häromdagen att jag handlat på mig jättemycket roligt från sidan matsmart?
Jag gjorde i alla fall det och hade stora ambitioner inför helgens bakning. Med stor inspiration bakade jag en sorts proteinbar med svarta linser och dylikt. Det tog en väldans tid, men vad gjorde det när resultatet skulle bli hur perfekt som helst? Nja, det blev allt annat än perfekt kan jag säga. Det slutade med att allting hamnade i soporna, en riktig flopp med andra ord. Däremot var själva jordnötslagret utsökt god, där och då föddes idén till dessa jordnötsbollar!
Jag har redan bjudit min stallkamrat på ett smakprov och hon gav dem högsta betyg!
Här nedan kommer receptet! Förresten så har matsmart fortfarande väldigt mycket nötter, dadlar och annat veganvänligt kvar, så in och handla! För att komma till matsmart så klicka HÄR

Du behöver! Till 15-20 st 
  •  2 dl äkta jordnötssmör
  • 1,5 dl krämig kokosmjölk (santa maria, rosa tetrapak)
  • 1,5 dl havremjöl (glutenfritt vid celiaki)
  • 10 st torkade ekologiska dadlar 
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 150 g mörk vegansk choklad
  • jordnötter till dekoration 
Gör såhär!
Ha ner jordnötssmör, kokosmjölk, havremjöl, dadlar och vaniljpulver i en matberedare.
Mixa tills du fått en slät deg. 
Rulla små bollar av degen, låt sedan stå i kylskåp ca 15-20 minuter.
Smält sedan chokladen över vattenbad, doppa bollarna i den smälta chokladen, strö sedan över grovhackade nötter. Låt stelna i kylskåp innan servering.
Förvaras i kylskåp.



I samarbete med Matsmart

Kommentarer