Fylld aubergine (vegansk)


Den perfekta förrätten med mycket smak av vitlök. Auberginen får först gå själv i ugnen innan innanmätet gröps ur och steks gyllene. Detta blandas sedan med stekt lök, vitlök och svenska skogschampinjoner. Det går bara inte att misslyckas med denna rätt. Vill du bjuda en vegan-skeptiker på något riktigt gott så är det denna du ska göra!

Du behöver! Till 1 portion (2 halvor)
  • 1 Aubergine
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g skogschampinjoner
  • 1 dl riven vegansk ost (jag hade sheese gouda style)
  • Olivolja
  • Salt & Peppar
Gör såhär! 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och dela auberginen så du får två långa halvor.
Lägg auberginen i en ugnsfast form med skalet neråt. Pensla ovansidan med olivolja, stick några hål med en gaffel och låt stå i ugnen i 30 minuter.
Hacka skogschampinjonerna i passande bitar, stek dessa i olivolja med lite salt och peppar tills de fått fin färg. Ställ åt sidan. Finhacka och fräs löken tills den börjar bli glansig, pressa då över vitlöken och låt fräsa med ett litet tag. Blanda sedan ner den frästa löken och vitlöken med svampen. 
När auberginen är klar, ta ut och låt svalna av. Gröp sedan ur innehållet (spara skalet) och hacka så gott det går till lite mindre storlek. Stek sedan några minuter tillsammans med en skvätt olivolja, salt och peppar. Blanda sedan ner i  lök och svampröran. Tillsätt riven vegansk ost och blanda runt. 
Lägg sedan blandningen på aubergineskalen, toppa med mer vegansk ost.
Ställ åter i ugnen ca 15 minuter. Toppa med lite färsk persilja innan servering. 

Klart!



Kommentarer