Vegansk & Glutenfri Frozen Key Lime cake


Friska och syrliga små frusna cakes i muffinsformat! 
Superenkla att slänga ihop som efterrätt till kvällens middag. Kom bara ihåg att lägga nötterna i blöt minst 4 timmar innan du ska mixa ihop smeten. I detta receptet har jag använt mig av macadamianötter, men det går bra att byta ut mot cashewnötter om så skulle önskas. 
Receptet räcker till ca 6-8 st. 

Du behöver till botten! 

100 g digestivekex
2 msk smakneutral kokosolja

Du behöver till "cake" smeten

200 g blötlagda macadamianötter
2 msk smakneutral kokosolja
saften + skalen från 3 st lime 
1 msk agavesirap
½ tsk vaniljpulver

Gör såhär!
Blötlägg nötterna minst 4 timmar!
Börja med att mixa samman digestivekex och kokosolja i en matberedare. 
När kexen och oljan gått ihop sig, tryck ut massan i botten på varje muffinsform.
Häll av vattnet från nötterna, mixa sedan nötterna tillsammans med kokosoljan, saften och skalen från limen, agavesirapen och vaniljpulvret. Var dock noga med att bara använda precis det gröna av skalet på limen, får du med det vita blir det beskt.
Häll sedan smeten över botten i varje muffinsform, låt sedan stå i frysen ca 2 timmar innan servering.
Ta fram och låt stå i rumstemperatur ca 5-10 minuter innan servering, men inte längre än så!
Dessa ska avnjutas lite kalla för bästa upplevelse. 

Förvaras i frys


Kommentarer