Vegansk one pot pasta



Har ni testat one pot pasta förut? Igår var första gången jag testade mig på att laga det!
Jag får säga att det är väldigt smidigt att ha ner allting i samma gryta och inte stå och röra i flera olika.
Smakerna blir fantastiska när allt kokar samman. Denna anrättningen passar också perfekt när du kommer hem från en lång dag på jobbet och inte vill stå i köket hur länge som helst, men ändå vill ha något gott att äta. Variera grönsakerna hur du vill, ta det du tycker är gott helt enkelt! Grönsaker som håller på att bli gamla/dåliga passar utmärkt här. Tänk bara på att grönsaker som inte behöver koka mer än några minuter lägger du ner i grytan när koktiden börjar närma sig sitt slut. I min one pot pasta hittar vi bara grönsaker, pasta och vatten. Plant based helt enkelt. Just nu har matsmart pangpris på just pasta, så in och handla och fyll upp pastaförrådet! För att komma till matsmart klicka HÄR.

Du behöver! 
  • 400 g spaghetti (med lite längre koktid)
  • 1 stor röd paprika
  • 1 liten aubergine
  • 1 liten zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 handfull grönkål
  • valfri mängd körsbärstomater
  • 2 dl gröna ärtor 
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
Gör såhär! 
Hacka paprika, aubergine, zucchini och rensa bort de hårda kvistarna från grönkålen, ställ allt åt sidan. Finhacka rödlöken och fräs mjuk i grytan. När löken börjat mjukna, pressa över vitlöken och blanda samman med löken. Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärningar, den hackade paprikan, zucchini, aubergine och pastan. Koka upp och låt koka på medelhög värme ca 12 minuter. 
Var noga med att röra om då och då. När det återstår ca 3 minuter, tillsätt gröna ärtor, grönkål och körsbärstomaterna. När det gått 12 minuter och spaghettin har sugit åt sig det mesta av kokvattnet är det klart för servering! Dekorera pastan med solroskärnor och pumpakärnor.






I samarbete med matsmart


Kommentarer