Pytt i panna med sötpotatis



En räddare i nöden detta, och det var faktiskt väldigt gott på sötpotatis!
Idag hade jag verkligen ingen som helst aning om vad vi skulle ha till middag, jag satt och bläddrade igenom en kokbok och fick upp sidan med pytt i panna.
Ja, varför inte?

Du behöver!

  • 3 medelstora sötpotatisar

  • 500 g kyckling

  • 2 st korvar med hög kötthalt (jag använde mig av Stensåkra ramslöksgrill)

  • Valfri mängd små broccolibuketter

  • 1 gul lök

  • 1,5 dl grädde

  • 2 msk kycklingfond

  • 0,5 msk kinesisk soja

  • Salt & Peppar

Som tillbehör, stekt ekologiskt ägg och ekologiska rödbetor

Gör såhär!Hacka löken och tärna kycklingen, korven och sötpotatisen. Stek löken gyllenbryn och tillsätt sedan kycklingen. Stek tills kycklingen har fått fin färg.
Häll sedan över i en stekgryta och låt gå på svag värme. Stek sedan sötpotatisen i stekpannan tills de börjar mjukna, häll över i stekgrytan.
Stek till sist korven några minuter samtidigt som du kokar broccolin, häll sedan över både korv och broccoli i stekgrytan, rör runt.
Tillsätt nu grädden, kycklingfonden och kinesisk soja. Låt småputtra en stund så att smakerna sätter sig, servera med stekt ägg och rödbetor.

Kommentarer