Denna krämiga kycklingpasta slängde jag ihop till kvällsmat idag!
Det var så gott att jag nästan blev överraskad, tänk att det kan vara så enkelt att laga riktigt god mat!
Du behöver till ca 4 portioner
- 2 st färska kycklingfiléer
- 250 g färsk broccoli
- 1 liten gul lök
- 5 dl matlagningsgrädde
- 3 msk kycklingfond
- 3 msk persilja (jag använde fryst, hackad)
- 1-1,5 dl riven ost av valfri smak
- Peppar
- Chiliflakes
- Salt
- 400 g bönpasta
- Smör till stekning
Gör såhär!
Häll upp ordentligt med vatten och salt i en kastrull, koka upp.
Medan pastavattnet kokar upp, hacka löken och fräs mjuk i en stekgryta.
Skär kycklingen i bitar och ha i stekgrytan, pudra över valfri mängd chiliflakes och peppar. Stek tills kycklingen fått fin färg.
När vattnet kokat upp, ha i pastan och koka enligt den angivna tiden på förpackningen,
Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingfond i stekgrytan, låt småputtra.
Skär broccolin i bitar och tillsätt i stekgrytan (ta bort stammen) och låt koka med.
Smaka av, tillsätt mer peppar och chiliflakes om smaken är "tam". Tillsätt även persilja.
När du är nöjd med smaken och pastan är färdig, tillsätt 1-1,5 dl riven ost i stekgrytan och rör runt tills det blir krämigt.
Servera!
Kommentarer
Skicka en kommentar